Zwangerschapsyoga

Beleef je zwangerschap bewust en bereid je goed voor op je bevalling met zwangerschapsyoga. Blijf fit tijdens de zwangerschap en ervaar ontspanning door middel van yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie.

De ademhalingstechnieken en de meditaties die tijdens de zwangerschapsyoga worden behandeld, zullen je helpen meer te ontspannen bij de bevalling. Zo leer je je aandacht verplaatsen naar een ander gedeelte van je lichaam tijdens weeën met behulp van je ademhaling en zullen we het hebben over verschillende manieren en houdingen bij de bevalling.

Ook zul je handvaten krijgen voor een goed herstel van de veranderingen die tijdens de zwangerschap en de bevalling hebben plaatsgevonden. Zwangerschapsyoga is op ieder gewenst moment van je zwangerschap te volgen. De lessen zijn zo ingedeeld zodat deze tot aan de dag van de bevalling fysiek goed haalbaar zijn.

De cursus bestaat uit 8 lessen waarbij het volgende aan bod komt:
  • Specifieke yogahoudingen (om het lichaam voor te bereiden op de bevalling en eventuele klachten te verminderen)
  • Ademhalingsoefeningen (om tijdens de zwangerschap en de bevalling te ontspannen)
  • De natuurlijke buikademhaling als basis voor ontspanning
  • Meditaties (om de rust en verbinding met jezelf en je kindje te vinden)
  • Er is een partnerles (omdat je partner zoveel meer kan doen dan alleen naast je zitten)
  • Je ontvangt informatie en tips over houdingen tijdens de bevalling en het opvangen van de weeën (deze informatie krijg je tevens mee in een handige hand-out)
  • Oefeningen voor de bekkenbodemspieren + de juiste opbouw voor het trainen van die spieren.
Prijzen
  • Zwangerschapsyogacursus: €125,-

Sommige verzekeraars vergoeden (een deel van) de cursus. Mocht je later instromen of meer dan 30 weken zwanger zijn en daardoor maar 7 (of minder) lessen van de cursus kunt volgen neem dan contact met mij op voor een betalingsregeling. Uiteraard regelen we ook wat als je onverhoopt eerder bevalt.

Lesrooster

Deze cursus zwangerschapsyoga start op 4 september en is vervolgens 8 maandagen van 20.15u tot 21.30u te volgen. De laatste les is op 23 oktober. De volgende cursus start op 30 oktober en loopt tot en met 18 december.

Aanmelden

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.